
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz cashews
- water to soak
Curry Leaf Oil
- 1 ½ oz fresh curry leaves destemmed
- 2 oz grapeseed oil
- 1 pinch sea salt
Curry Leaf Yogurt
- 5 oz filtered water
- 1 oz apple cider vinegar
- 1 oz agave
- 1 tsp sea salt
Tikka Sauce
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 tbsp curry powder
- 2 tbsp apple cider vinegar
- 1 tsp salt
Potato Breads
- 30 oz water
- 15 oz potatoes peeled and cubed (2 in.)
- 1 oz fresh dill fronds (approx. 1 bunch)
- fresh curry leaves destemmed (approx. 1 handful)
- 15 oz all-purpose flour
- 16 oz extra virgin olive oil to fry (2 tbsp per batch)
- 4 avocados peeled, sliced in wedges
- microgreens to garnish
- edible flowers to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1170.4 kcal / 4896.7 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 94.3 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Sód
- 564.7 mg