Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco
- 360 g di farina tipo 0
- 8 g di sale
- farina di semola q.b.
- 200 g di pomodori pelati a pezzi
- 20 g di 'nduja
- 150 g di mozzarella di bufala a fette, ben sgocciolata
- olio extravergine di oliva q.b.
- 100 g di caciocavallo in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 5271.5 kJ / 1260 kcal
- Białko
- 56.7 g
- Węglowodany
- 141.9 g
- Tłuszcz
- 55.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 2362.9 mg
Alternatywne przepisy
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6h 15min
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1h 30min
Pizza rossa con burrata, melanzane e zucchine insaporite
3h 45min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3 godz. 50 min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6
4h
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
4h
Pinsa romana
5h
Pizza con salame piccante TM6
3u. 30min
Pizza napoletana
9 Std.
Pizza romana (di Gabriele Bonci)
24 godz.