Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 200 - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaio di aceto
Base biscotto
- 20 g di burro
- 40 g di biscotti secchi, al cacao
- 20 g di arachidi pelate al naturale
- 20 g di zucchero
Crema al formaggio
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 10 g di zucchero a velo
- 50 g di arachidi pelate al naturale
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 400 g di acqua
- arachidi pelate al naturale salate tostate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2744.5 kJ / 656 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
New York cheesecake in vasetto (Bimby Friend)
2u. 40min
Mousse al pistacchio (TM6)
3h
Falling Leaves (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
15 godz.
Liquore al caramello
72h
New York cheesecake
6sa 30 dk
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Trancetti al cioccolato bianco e caramello salato
1hod. 30min
Tiramisù al caramello
4h 50 min
Cheesecake alla salsa mou
4h 50 min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2j 30 menit
Caramello salato
1h
Crema al caramello salato
1h 10min