Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa al caramello
-
250
g di zucchero
lub 250 g di zucchero grezzo - 200 - 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1030 g di acqua
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60x40 mm)
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaio di aceto
Base biscotto
- 20 g di burro
- 40 g di biscotti secchi, al cacao
- 20 g di arachidi pelate al naturale
- 20 g di zucchero
Crema al formaggio
- 300 g di formaggio fresco spalmabile
- 10 g di zucchero a velo
- 50 g di arachidi pelate al naturale
- 1 pizzico di sale
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 400 g di acqua
- arachidi pelate al naturale salate tostate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2744.5 kJ / 656 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burro di arachidi crunchy
20 Min
Dessert monoporzione al cioccolato bianco e frutti di bosco
1 Std. 30 Min
Noodles con gamberi e verdure (TM6)
40 Min
Salsa al cioccolato
10 Min
Mini charlotte al pepe rosa, con crema al cioccolato, lamponi e karkadé
3h 30min
Cocktail di fragole e Champagne con mini cheesecake
4h 40min
Mix di spezie zucca
Brak ocen
Crêpes proteiche con burro di arachidi
30 Min
Cheesecake alla crema catalana
4 Std.
Tortino di cioccolato bianco con cuore morbido
2 Std.
Cheesecake alla salsa mou
4 Std. 50 Min
Caramello salato
1 Std.