Pizzette fritte con mousse di baccalà

Pizzette fritte con mousse di baccalà

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Pizzette
  • di acqua
    175 g
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • di zucchero
    5 g
  • di farina tipo 0 + q.b.
    300 g
  • di sale
    8 g
Mousse di baccalà
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
    4 - 5 fili di erba cipollina fresca
  • spicchio di aglio
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    130 g
  • di acqua
    500 g
  • di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm)
    400 g
  • di latte
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe bianco macinato
    1 - 2 pizzichi
Terminare la preparazione
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 205.3 kcal / 859.1 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 266.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...