Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzette
- 175 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 8 g di sale
Mousse di baccalà
-
3
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 fili di erba cipollina fresca - ½ spicchio di aglio
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (3 cm)
- 15 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 859.1 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 266.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpo alla Luciana
1h 30 min
Pici all'etrusca
1h 45 min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 min
Torta della nonna al cioccolato
1h 30 min
Baguette pancetta e provolone
5h 30min
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4 godz. 30 min
Patate schiacciate al forno
1 Std.
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 Min
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40 Min
Tagliatelle con ragù di salsiccia e funghi
1h 30 min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1 Std.
Pettole pugliesi
3h