Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzette
- 175 g di acqua
- 5 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 8 g di sale
Mousse di baccalà
-
3
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 fili di erba cipollina fresca - ½ spicchio di aglio
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato, a pezzi (3 cm)
- 15 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 859.1 kJ / 205.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 266.1 mg
Alternatywne przepisy
Risotto carciofi e speck
40 min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30 min
Baguette salsiccia e cime di rapa
6 Std.
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3óra
Sfogliatine salate pere e caprino
1h 30 min
Torta di riso cacio e pepe
1h 30 min
Muffin ai funghi
45 min
Rustici alla carbonara
1h 30 min
Polpettone mortadella e pistacchio
50min
Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)
1óra 15p
Pici all'etrusca
1óra 45p
Crema al limone con mirtilli
1óra