Pizzette fritte con mousse di baccalà

Pizzette fritte con mousse di baccalà

4.5 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 pezzi

Składniki

Pizzette
  • 175 g di acqua
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 5 g zucchero
  • 300 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 8 g di sale
Mousse di baccalà
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 fili di erba cipollina fresca
  • ½ spicchio di aglio
  • 130 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di acqua
  • 400 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm)
  • 15 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 266.1 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 859.1 kJ / 205.3 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...