Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 4 - 5 fili di erba cipollina fresca, a pezzi
- 50 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 300 g di riso bollito
- olio di arachidi per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1223 kJ / 292 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 513.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette fritte
40min
Frittelle di patate aromatiche
45min
Muffin frittatine Parmigiano Reggiano e verdure
1h
Panada sarda di salsiccia e patate
45min
Pane maritato
30min
Insalata nizzarda
30min
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Grissini intrecciati alla paprika
2h 30min
Coppa cookies
3h 30min
Polpette di pane
30min
Braciole pugliesi
1h
Anelli salati al Parmigiano Reggiano
40min