Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi + q.b.
- 370 g farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema di pistacchi
- 80 g di zucchero
- 100 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi (2 cm circa)
- 70 g di burro a pezzi (1 cm circa)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2303 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 103.1 mg
Alternatywne przepisy
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2 Std.
New York cheesecake
6 Std. 30 Min
Tartellette Banoffee
1 Std. 30 Min
Cocktail estivo alcolico
10 min
Crostata morbida gianduia e fragole
1 Std.
Brownie sandwiches al burro di arachidi con gelato
3 godz.
Cestini cheesecake alle fragole
2 Std. 20 Min
Torta frangipane alle mele
2 Std. 20 Min
Crostata di frutta arcobaleno
1 Std. 40 Min
New York cheesecake (2 persone)
6 Std. 30 Min
Sbriciolata con crema di pistacchi
1 Std. 30 Min
Torta pinguino
1 Std. 30 Min