Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 370 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 300 g di latte intero
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 50 g di amido di mais (maizena)
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 80 g di confettura di albicocche
- 15 g di acqua
- 1 banana soda, sbucciata e a rondelle
- 3 kiwi maturi ma sodi, sbucciati e a fette
- 300 g di mele a fette
- 2 - 3 clementine, sbucciate
- fette di arancia essiccata, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2244.9 kJ / 536.6 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 204.9 mg
Alternatywne przepisy
Crostata in fiore alla confettura di fragole
2 Std.
Tortine alle mele
1 Std. 30 Min
Crumble al pane speziato, cocco e banana
1小时
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2 Std.
Lasagne ai funghi e crema di patate allo zafferano
1hod. 40min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1 Std. 30 Min
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci (TM6)
1 Std. 30 Min
Paninetti soffici allo yogurt
1 Std. 50 Min
Ravioli di Santo Stefano
2 Std.
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3u. 20min
Lasagna radicchio e salsiccia
2 Std.
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min