Crostata invernale

Crostata invernale

4.5 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g zucchero
  • 200 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
  • 370 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 300 g di latte intero
  • 2 uova
  • 2 tuorli d'uovo
  • 100 g zucchero
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 80 g di confettura di albicocche
  • 15 g di acqua
  • 1 banana soda, sbucciata e a rondelle
  • 3 kiwi maturi ma sodi, sbucciati e a fette
  • 300 g di mele a fette
  • 2 - 3 clementine sbucciate
  • fette di arancia essiccata, a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 204.9 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 2244.9 kJ / 536.6 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...