Torta pistacchi e mandorle al Varoma

Torta pistacchi e mandorle al Varoma

4.6 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • di zucchero a piacere
    150 - 170 g
  • stecca di vaniglia i semini
    ½
  • di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
    50 g
  • di mandorle pelate
    50 g
  • di burro a pezzi
    120 g
  • uova
    4
  • di latte
    30 g
  • di farina tipo 00
    180 g
  • di lievito in polvere per dolci
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di cacao in polvere
    20 g
  • di acqua
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 258.3 kcal / 1080.9 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 107.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...