Torta pistacchi e mandorle al Varoma

Torta pistacchi e mandorle al Varoma

4.6 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 150 - 170 g zucchero a piacere
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 50 g di mandorle pelate
  • 120 g di burro a pezzi
  • 4 uova
  • 30 g di latte
  • 180 g di farina tipo 00
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di cacao in polvere
  • 1000 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 107.3 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1080.9 kJ / 258.3 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 26.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...