Torta pistacchi e mandorle al Varoma
TM6 TM5

Torta pistacchi e mandorle al Varoma

4.6 (40 ocen)

Składniki

  • 150 - 170 g di zucchero, a piacere
  • ½ stecca di vaniglia, i semini
  • 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
  • 50 g di mandorle pelate
  • 120 g di burro a pezzi
  • 4 uova
  • 30 g di latte
  • 180 g di farina tipo 00
  • 10 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di cacao in polvere
  • 1000 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1080.9 kJ / 258.3 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
26.5 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
1.8 g
Sód
107.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy