Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 100 g di latte
- 80 g di ricotta fresca
- 2 uova
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 2 g di pepe nero in polvere
- burro q.b.
- 80 g di pecorino fresco marchigiano, a bastoncini (8x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 690.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stufato di lenticchie
1h
Pizzette rosse
4 Std.
Biscotti con semi di girasole
1h
Frittelle di riso
1h
Minestra imperiale tricolore
1h 30min
Tortine ricotta e cioccolato
1h
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50 Min
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby®
2h
Plumcake all'arancia
1h
Coppa cookies
3 Std. 30 Min
Ciambella salata speck e scamorza
50 Min
Pappardelle al ragù di cinghiale
2h