Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 100 g di latte
- 80 g di ricotta fresca
- 2 uova
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
- 2 g di pepe nero in polvere
- burro q.b.
- 80 g di pecorino fresco marchigiano, a bastoncini (8x1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 690.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake salato pancetta e datteri
1 godz.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 godz.
Plumcake allo yogurt (senza uova)
1h 30min
Pan di spagna salato natalizio
1 godz.
Pane agli spinaci
3h
Scarcedda lucana
2 godz.
Crostata con crema e amaretti al caffè
2 godz.
Tiramisù wafer e crema gianduia
5h 30min
Ciambellone alla frutta secca
55min
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1 godz.