Wersje kompatybilne
Tagliatelle con ragù di capretto e fonduta di pecorino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù
- 20 g di porro
- 70 g di gambo di sedano a pezzi
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne trita di capretto
- 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 3 chiodi di garofano
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di brodo di carne
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1000 g di acqua
- 10 g di sale grosso
- 300 g di pasta fresca, tipo tagliatelle
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 tuorlo
- 70 g di pecorino grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2821.5 kJ / 674.3 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 777.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di carne (Bimby Friend)
1 godz. 40 min
Ravioli di ricotta
2h
Polpette di carne con macco di fave (Bimby Friend)
40min
Maionese ai peperoni
15min
Terrina di anatra e pollo con amarene
9 Std. 30 Min
Pimento Cheese (di Lorenzo Biagiarelli)
10min
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25h 55min
Tortelli di patate parmensi
1h 30min
Fettuccine all'abruzzese
1h
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Gnocchi al ragù
2h 10min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min