Tagliatelle con ragù di capretto e fonduta di pecorino

Tagliatelle con ragù di capretto e fonduta di pecorino

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Ragù
  • 20 g di porro
  • 70 g di gambo di sedano a pezzi
  • 80 g di carota pelata e a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di carne trita di capretto
  • 2 foglie di alloro fresco lavate
  • 3 chiodi di garofano
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di brodo di carne
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1000 g di acqua
  • 10 g di sale grosso
  • 300 g di pasta fresca tipo tagliatelle
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 tuorlo
  • 70 g di pecorino grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 777.5 mg
Białko 36.2 g
Kalorie 2821.5 kJ / 674.3 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...