Tagliatelle con ragù di capretto e fonduta di pecorino

Tagliatelle con ragù di capretto e fonduta di pecorino

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Ragù
  • di porro
    20 g
  • di gambo di sedano a pezzi
    70 g
  • di carota pelata e a pezzi
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di carne trita di capretto
    400 g
  • di alloro fresco lavate
    2 foglie
  • chiodi di garofano
    3
  • di vino bianco secco
    100 g
  • di brodo di carne
    300 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di acqua
    1000 g
  • di sale grosso
    10 g
  • di pasta fresca tipo tagliatelle
    300 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • tuorlo
    1
  • di pecorino grattugiato
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 674.3 kcal / 2821.5 kJ
Białko 36.2 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 777.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...