![Calamars sous-vide Calamars sous-vide](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1e12c653b6266487f7678fb0d456661b/Derivates/597d0b1944f185cbd608656864f02a00ddfca798.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 1000 g d'anneaux de calamar
- 10 g d'huile de sésame
- 2 brins de romarin frais
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599.5 kJ / 378.5 kcal
- Białko
- 73.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1937.8 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler 350 g d'échalotes
25 menit
Sweet Home - B
1j
Starmix - C
1j
Tartine de croissant avec sauce caramel et chantilly
12h 30min
Bouillon safrané aux pâtes, moules, petits pois et aneth
50min
Lotte, pomme de terre et poivron (cuisson sous vide)
2 Std. 15 Min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Rissoler un mélange d'ail et d'oignons
20min
Rissoler 300 g d'oignons
20min
Noix de saint-jacques aux crosnes et moelle de bœuf
2 godz. 30 min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min
Caramel liquide
35min