Terrine de canard et poulet aux griottes

Terrine de canard et poulet aux griottes

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
10 portions

Składniki

  • 300 g de tranches de bacon
  • 3 c. à soupe de feuilles de persil frais
  • 450 g de viande de porc hachée
  • 300 g de poulet haché
  • 150 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1 c. à soupe de ketchup
  • 40 g de cognac
  • ½ c. à café de sel
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu
  • 30 g de pistaches, salées et décortiquées
  • 40 g de griottes
  • 200 g de magret de canard fumé (environ 1-2 mm)
  • 250 g de poivron rouge grillé, en conserve
  • 200 g de filet de poulet, sans peau coupé en tranches (5 mm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424.4 kcal / 1775.7 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 32.3 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 401 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...