Beignets de crevettes et de patates douces

Beignets de crevettes et de patates douces

4.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

La sauce
  • gousses d'ail
    2
  • piment frais coupé en morceaux (1 cm)
    1
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de vinaigre blanc
    10 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    30 g
  • d'eau
    110 g
Les carottes au vinaigre
  • de vinaigre blanc
    30 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • d'eau
    30 g
  • de carottes coupées en fines lamelles (env. 2 mm)
    200 g
Les beignets
  • œufs
    2
  • de sel
    1 c. à café
  • d'eau minérale gazeuse
    200 g
  • de farine de riz
    100 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • de curcuma en poudre
    ½ c. à café
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    700 g
  • de patates douces détaillées en bâtonnets (env. 0,5 x 5 cm)
    700 g
  • d'huile végétale pour la friture
    250 g
  • de feuilles de menthe fraîche
    20 g
  • de feuilles de laitue
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 508 kcal / 2112 kJ
Białko 22.9 g
Tłuszcz 20.1 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...