Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mollica di pane, a pezzi
- 200 g di latte
- 4 melanzane violette rotonde piccole
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di origano fresco, le foglioline
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di mortadella a pezzi
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 3 uova
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 pomodori cuore di bue a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3562.5 kJ / 851.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 98.5 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 769.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré aromatico di zucca
40min
Salsiccia, zucca e patate con salsa
50min
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1h 30 min
Insalata di patate alla greca
1u.
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35min
Insalata di quinoa con patate dolci, mele e spinaci
25min
Raita di carote e barbabietola
25min
Zucca Acorn gratinata
2u.
Zucca al curry
45 min
Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle
3h
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1u.
Lasagne salsiccia e mozzarella
1h 40min