Crema di castagne con finferli e speck

Crema di castagne con finferli e speck

4.6 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di porro la parte bianca (3 cm)
  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 1 foglia foglia di alloro fresca lavata
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati
  • 3 foglie di salvia fresca lavate
  • 300 g di patate pelate e a pezzi (3 cm)
  • 400 g di castagne cotte e pelate (peso netto)
  • 900 g di brodo vegetale
  • 1 spicchio di aglio
  • 250 g di funghi finferli freschi
  • 70 g di speck a listarelle
  • 5 - 6 fili di erba cipollina fresca tritata, per guarnire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 318.1 mg
Białko 13.1 g
Kalorie 1543.3 kJ / 368.8 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 42.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...