Schiacciata di grano saraceno con verdure e Gorgonzola (senza glutine)

Schiacciata di grano saraceno con verdure e Gorgonzola (senza glutine)

3.3 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    30 g
  • di farina di grano saraceno
    200 g
  • farina di ceci + q.b.
    100 g
  • di lievito istantaneo per torte salate
    2 cucchiaini
  • di yogurt bianco non dolcificato
    150 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • olio extravergine di oliva q.b. per ungere
Glassa al miele e peperoncino
  • peperoncini rossi piccanti, freschi a pezzi
    1 - 2
  • di cipollotto a pezzi
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di miele
    80 g
  • di aceto di riso
    10 g
  • di cumino in polvere
    ½ cucchiaino
  • di coriandolo in polvere
    ½ cucchiaino
  • di sale
    ½ cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di panna acida (30% di grassi)
    180 g
  • di carota a fette (4 mm)
    110 g
  • di pastinaca a fette (4 mm)
    130 g
  • di cipolla rossa a fette (4 mm)
    80 g
  • di Gorgonzola tagliato a pezzi
    140 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 615.5 kcal / 2575.1 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 83.5 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 1251.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...