Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pera, sbucciata e a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere + q.b.
-
1
cucchiaio di zucchero di canna
lub 1 cucchiaio di zucchero - 30 g di Rum
-
60
g di zucchero di canna
lub 60 g di zucchero - 25 g di amaretti + q.b.
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 672.8 kJ / 160.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 53.1 mg
Alternatywne przepisy
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 min
Madeleine salate al Parmigiano Reggiano
1h
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Tortini mele e cannella
1h 30min
Bignè con crema di asparagi
1h 30min
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 min
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40 min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 min
Coppette di crema pasticcera alle castagne
30 min