Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pera, sbucciata e a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere + q.b.
-
1
cucchiaio di zucchero di canna
lub 1 cucchiaio di zucchero - 30 g di Rum
-
60
g di zucchero di canna
lub 60 g di zucchero - 25 g di amaretti + q.b.
- 250 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 672.8 kJ / 160.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 53.1 mg
Alternatywne przepisy
Muffin di mela e limone al vapore
1h 5min
Tortini mele e cannella
1h 30min
Appeltaart
1h 30min
Crackers al pistacchio
30min
Focaccine ricotta e uva
40min
Filetto di maiale e fragole
1h 25min
Crema di panzanella
40min
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2j 30 menit
Budino alle pere con salsa al caramello
3 Std. 30 Min
Blondie alle fragole
40min
Torta mele e zenzero al Varoma
2h
Risotto con fichi e speck
40min