Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a metà
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di passata di pomodoro
- 50 g di acqua
- 2 ½ cucchiaino di sale
- 3 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 250 g di melanzane a pezzi (1-1,5 cm)
- 350 g di zucchine a fettine (3-5 mm)
- 30 g di farina tipo 00
- 300 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 4 uova
- 6 fette di pane integrale in cassetta, senza crosta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1332.7 kJ / 318.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1082.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di zucca e patate
1 Std. 40 Min
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata radicchio e robiola
2j 30 menit
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1h 30min
Spirali di frittata arlecchino
2j 30 menit
Quiche radicchio e bietole
1 Std. 15 Min
Crostata salata tricolore
1h 30min
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min