Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di code di gambero fresche
- 20 g di sedano a pezzi
- 20 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di scalogno a metà
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco
- 100 g di patate, pelate e a pezzi
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 1000 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 spicchio di aglio
- prezzemolo fresco tritato, per servire
- crostini, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1255.8 kJ / 300.3 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 474.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di ceci e gamberi
40 min
Tartare di manzo con salsa aromatica
20min
Vellutata di porcini
50 min
Mazzancolle con mousse di avocado e stracchino
1h 30min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30 min
Noodles con gamberi e avocado
35 min
Filetti di maiale in salsa di scalogno con patate dolci
1 Std. 40 Min
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 min
Cozze e vongole in crema di porri
1h
Coda di rospo croccante su purea nera
1u. 50min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 Std.
Vellutata di asparagi
45 min