Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g korte korrel rijst, japonica
- 2 teentjes knoflook
- 40 g lente-uien, wit en groen gedeelte, in plakjes
- 20 g olie
- 200 g gekookte ham, in stukken (2 cm)
- 150 g paksoi (± 1 stuk), in stukken (3 cm)
- 360 g water, en iets meer om de rijst te dekken
- 10 g Shaoxing rijstwijn
- 5 g rijstazijn
- 20 g lichte sojasaus
- 1 tl zout
- Wartości odżywcze
- na 3 porties
- Kalorie
- 6149.4 kJ / 1469.7 kcal
- Białko
- 54.9 g
- Węglowodany
- 215.7 g
- Tłuszcz
- 39.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 5453.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50 min
Aromatische kipcurry
1h
Tacos van bloemkool met chipotle saus
3h 45min
Velouté met Marokkaanse smaken
35 Min
Vegan groentetaart met kikkererwtenbloem
Brak ocen
Vegetarische bruine rijst
40 min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1h
Rundvleesgehaktballen in tomatensaus
10 Min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 min
Turkse moussaka
1h 10min
Curryworst en linzen
1h
Stoofgerecht met tofu
30 min