![Pulpo de montaña Pulpo de montaña](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e56e2372bc6e28c1e41acd816881b0eb/Derivates/604d71084207a3e0704b439119ec3dd25458cc53.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de careta de cerdo precocida en trozos (oreja y morro)
- 1600 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 1 - 2 chorritos de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de sal gorda
- ½ cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 993.7 kJ / 237.5 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 250.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con bogavante (Cocción de arroz)
1h 30min
Pulpo a feira con cachelos
55 Min
Langosta encebollada a la menorquina
40 Min
Navajas con mojo verde
40 Min
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1h 30min
Arroz con bogavante al estilo de Mazarrón
45min
Caracoles a la madrileña (Cocción lenta)
4h
Pincho de pulpo en salsa a la cerveza
1 Std. 10 Min
Judías de El Barco de Ávila con carrillera de ternera (Cocción lenta)
19h 30min
Callos a la madrileña
1h 50min
Garbanzos con oreja
1 Std. 15 Min
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17h