![Congrio a la cerveza Congrio a la cerveza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c433ccbfa7208a69f34011487f3345e4/Derivates/7761d69b269732b550cb861163586f226f09289b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 langostinos grandes crudos enteros
- 4 rodajas de congrio abierto (aprox. 125 g c/u)
- 125 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal (y algo más para espolvorear)
- 35 g de aceite de oliva
- 25 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de pimentón
- 330 g de cerveza
- 125 g de agua
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1108.1 mg
Alternatywne przepisy
Risotto de calamares y langostinos
1 godz.
Pudin de trucha
2h 40min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Bonito a la riojana
50 min
Salsa de pimiento rojo
55 min
Tirabuzones de lenguado
30 min
Pastel de pescado y marisco con velouté y salsa verde
1 godz. 30 min
Pixín amariscado
3h 30min
Nueces especiadas
Brak ocen
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Congrio con guisantes y mejillones
35 min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min