Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 langostinos grandes crudos enteros
- 4 rodajas de congrio abierto (aprox. 125 g c/u)
- 125 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de sal (y algo más para espolvorear)
- 35 g de aceite de oliva
- 25 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de pimentón
- 330 g de cerveza
- 125 g de agua
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1108.1 mg
Alternatywne przepisy
Truchas en escabeche
12 godz. 30 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Bonito a la riojana
50min
Concentrado de caldo de carne y verduras (Cocción lenta)
3h
Calamares en su tinta
1h 5 min
Pudin de pescado con aguacate
2 godz.
Rollo de bonito
1h 10min
Congrio con garbanzos a la marinera
45 min
Congrio con guisantes y mejillones
35min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25min
Crema de calabaza y langostinos
45 min
Marmitako
40min