Pastel de batata con boloñesa vegetariana

Pastel de batata con boloñesa vegetariana

4.4 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 60 g de cebolla en trozos
  • 1 guindilla roja seca en trozos
  • 30 g de aceite de oliva
  • 300 g de carne picada vegetariana
  • 50 g de tomate concentrado
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • 250 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras
  • ½ cucharadita de pimienta molida
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 850 g de batatas pelada, en trozos (2-3 cm)
  • 100 g de crème fraîche
  • 100 - 150 g de queso feta
  • hojas de albahaca fresca para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 648 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 1351.1 kJ / 322.9 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...