Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bulbo de hinojo en trozos (aprox. 200 g)
- 200 g de manzana (sin semillas), en trozos
- 150 g de zanahoria en trozos
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 20 g de aceite de oliva
- 20 g de zumo de naranja
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 200 - 400 g de garbanzos cocidos, lavados y escurridos
- 100 g de queso feta desmenuzado
- 20 g de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 880.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puerros con salsa de soja y mostaza
45 Min
Ensalada griega de patata
1 Std. 10 Min
Hinojo con tomates y aceitunas
45 Min
Ensalada de cebada con naranja
50 min
Galette de berenjenas, tomates cherry y feta (sin gluten)
1 Std. 20 Min
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
10 min
Tabulé de lentejas
10 min
Bulgur con verduras y salsa de champiñones
50 min
Ensalada de remolacha, granada y pistacho
10 min
Risotto de cebada perlada
1 Std.
Hinojo "a la parmesana"
1h 25min
Hummus de calabaza asada
1h 15min