Sopa de trigo y verduras

Sopa de trigo y verduras

3.8 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 100 g de cebolla en trozos
  • 30 g de aceite de oliva
  • 1 cucharada de curry en polvo
  • 200 g de zanahoria en dados de 2 cm
  • 150 g de puerro en rodajas de 1 cm
  • 20 g de tomate concentrado
  • 200 g de patata en dados de 2 cm
  • 100 g de lentejas rojas partidas
  • 1400 g de agua
  • 2 vainas de cardamomo (opcjonalnie) verde
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 100 g de trigo tierno
  • 2 - 3 ramitas de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 336 kcal / 1409 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 655.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...