Miso fish with green beans and chickpea puree

Miso fish with green beans and chickpea puree

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 portions

Składniki

  • miso paste
    50 g
  • sugar
    30 g
  • honey
    1 tbsp
    1 tbsp mirin
  • white wine
    2 tbsp
    2 tbsp sake
  • soy sauce
    1 tbsp
  • sesame oil
    4 tbsp
  • white fish fillets, skinless, boneless (approx. 200 g each)
    4
  • vegetable oil plus extra for greasing
    30 g
  • fresh shiitake mushrooms sliced (1 cm)
    200 g
    200 g fresh mushrooms, sliced (1 cm)
  • canned chickpeas drained (approx. 500 g after draining)
    800 g
  • water
    300 g
  • salt
    ½ tsp
  • fresh ginger root cut in slices (2 mm)
    10 g
  • green beans, fresh or frozen
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 636.5 kcal / 2663 kJ
Białko 46.3 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 51.6 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1628.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...