Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g miso paste
- 30 g sugar
-
1
tbsp honey
lub 1 tbsp mirin -
2
tbsp white wine
lub 2 tbsp sake - 1 tbsp soy sauce
- 4 tbsp sesame oil
- 4 white fish fillets, skinless, boneless (approx. 200 g each)
- 30 g vegetable oil, plus extra for greasing
-
200
g fresh shiitake mushrooms, sliced (1 cm)
lub 200 g fresh mushrooms, sliced (1 cm) - 800 g canned chickpeas, drained (approx. 500 g after draining)
- 300 g water
- ½ tsp salt
- 10 g fresh ginger root, cut in slices (2 mm)
- 300 g green beans, fresh or frozen
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2663 kJ / 636.5 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1628.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Spicy Tuna Rolls
1h 25 min
Lemon Ginger Sour
Keine Bewertungen
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter, TM6)
Keine Bewertungen
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1h 5min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3 Std.
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1h
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 Min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 Min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 Min
Crispy Roast Pork Belly
4 Std. 25 Min