Urządzenia i Akcesoria
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5) Metric
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
-
soy sauce60 g
-
honey45 g
-
brown sugar15 g
-
rice vinegar30 g
-
fresh ginger, grated1 tsp
-
chilli powder¼ tsp
-
70 g watersake (rice wine)70 g
-
chicken thighs, skin on, bone in (approx. 170 g ea.)4
-
water1360 g
-
lemon juice2 tsp
-
cornstarch1 ½ tsp
-
toasted sesame seeds1 tbsp
-
spring onions cross-sliced1 - 2
-
fresh chilli cored, cut diagonally1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1003 mg
Białko
34 g
Kalorie
2224.2 kJ /
531.6 kcal
Tłuszcz
33.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leek and smoked salmon dip
55 min
Rhubarb Vanilla Flan
Brak ocen
Strawberry White Chocolate Cheesecake
6 godz. 30 min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Miso carbonara udon
25 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 godz. 40 min
Aloha Carrot Cake
1 godz. 20 min
Eggs with herb sauce and Easter cookies
50 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Fermented Red Onions
84 godz. 30 min
Soubise sauce
30 min
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min