Urządzenia i Akcesoria
Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5) Metric
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions
Składniki
-
soy sauce60 g
-
honey45 g
-
brown sugar15 g
-
rice vinegar30 g
-
fresh ginger, grated1 tsp
-
chilli powder¼ tsp
-
70 g watersake (rice wine)70 g
-
chicken thighs, skin on, bone in (approx. 170 g ea.)4
-
water1360 g
-
lemon juice2 tsp
-
cornstarch1 ½ tsp
-
toasted sesame seeds1 tbsp
-
spring onions cross-sliced1 - 2
-
fresh chilli cored, cut diagonally1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1003 mg
Białko
34 g
Kalorie
2224.2 kJ /
531.6 kcal
Tłuszcz
33.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
18.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta Primavera
35 min
Egg Salad in Crispy Easter Nests
Brak ocen
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 godz. 15 min
Meatball Subs
55 min
Veal pizzaiola
40 min
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit
4 godz. 30 min
Barley Risotto with Beef Short Ribs
3 godz. 20 min
Japanese Cheesecake (Anna)
6 godz. 15 min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 godz.
Croquembouche
3 godz. 30 min
White Fish Salad
35 min