Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5) Metric

Sous-Vide Teriyaki Chicken Thighs (TM5) Metric

3.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • soy sauce
    60 g
  • honey
    45 g
  • brown sugar
    15 g
  • rice vinegar
    30 g
  • fresh ginger, grated
    1 tsp
  • chilli powder
    ¼ tsp
  • sake (rice wine)
    70 g
    70 g water
  • chicken thighs, skin on, bone in (approx. 170 g ea.)
    4
  • water
    1360 g
  • lemon juice
    2 tsp
  • cornstarch
    1 ½ tsp
  • toasted sesame seeds
    1 tbsp
  • spring onions cross-sliced
    1 - 2
  • fresh chilli cored, cut diagonally
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1003 mg
Białko 34 g
Kalorie 2224.2 kJ / 531.6 kcal
Tłuszcz 33.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...