
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck
- 60 oz water
- 6 oz honey
- 1 tbsp Sichuan pepper
- 4 star anise
- 1 cinnamon stick
- 1 oz ginger cut into pieces
- 1 oz tamari sauce
- 1 fresh mandarin orange thin peel only, no pith
- 1 duck head/neck, wings and feet trimmed (approx. 4-5 lb)
- 1 - 2 tsp Chinese five spice
Pancakes
- 25 ½ oz water divided
- 9 oz all-purpose flour plus extra to dust
- ⅛ tsp salt
- sesame oil to brush
- sweet plum sauce to serve
- 1 English cucumber thinly sliced in matchsticks (2 in.)
- 8 green onions thinly sliced in matchsticks (2 in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 495 kcal / 2071 kJ
- Białko
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 193 mg