Urządzenia i Akcesoria
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
fresh cilantro leaves plus extra for garnishing15 g
-
green chillies, fresh (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing60 g
-
garlic cloves2
-
shallots30 g
-
ginger, fresh peeled, cut in round slices (3 mm/⅛ in.)15 g
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 tsp
-
pepper, ground½ tsp
-
limes zest of 1 lime and juice of 22
-
olive oil30 g
-
soy sauce20 g
-
coconut milk350 g
-
brown sugar20 g
-
mussels, fresh, cleaned1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
910.1 mg
Białko
32.1 g
Kalorie
1706.7 kJ /
407.9 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Noir
11 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Beef Sukiyaki
Brak ocen
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Spicy Chinese Chicken with Zoodles
40 min
Spiralized Cucumber Acar
Brak ocen
Lamb with Rosemary Potatoes
Brak ocen
Sichuan Chili Oil
50 min
Spicy prawn salad with carrot and cucumber ribbons (Thermomix® Spiralizer, using modes)
20 min
Cafe-style miso mushrooms
25 min
Prawn Arrabbiata
30 min
Pil pil sauce
5 min
Butterflied spicy chicken with potatoes and coriander dip
2 godz. 30 min
Singapore Laksa
55 min