Mussels with Thai Green Curry Sauce

Mussels with Thai Green Curry Sauce

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • fresh cilantro leaves plus extra for garnishing
    15 g
  • green chillies, fresh (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • shallots
    30 g
  • ginger, fresh peeled, cut in round slices (3 mm/⅛ in.)
    15 g
  • coriander seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • pepper, ground
    ½ tsp
  • limes zest of 1 lime and juice of 2
    2
  • olive oil
    30 g
  • soy sauce
    20 g
  • coconut milk
    350 g
  • brown sugar
    20 g
  • mussels, fresh, cleaned
    1500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 910.1 mg
Białko 32.1 g
Kalorie 1706.7 kJ / 407.9 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...