Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g water
- 8 dried chillies, deseeded
- 3 tsp white peppercorns
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp coriander seeds
- 15 garlic cloves
- 60 g shallots
- 4 sprigs fresh coriander, roots only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 20 g fresh galangal (lengkuas)
- ½ kaffir lime, zest only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 10 g salt
- 80 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 5263 kJ / 1258 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 92 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 36 g
- Sód
- 4047 mg
Alternatywne przepisy
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Sriracha Sauce
72sa 20 dk
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Coconut fish curry
1h 10min
Thai green curry paste
10 Min
Beef Rendang
2 Std. 30 Min
Fresh coconut chutney
10 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Sichuan Chilli Oil
50min
Paal Appam
9h 30 phút
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1小时 5 分钟
Chicken Rendang
45 分钟