Red Thai Curry Paste
TM6 TM5 TM31

Red Thai Curry Paste

4.7 ( 13 ocen )

Składniki

  • 50 g water
  • 8 dried chillies deseeded
  • 3 tsp white peppercorns
  • ½ tsp cumin seeds
  • ½ tsp coriander seeds
  • 15 garlic cloves
  • 60 g shallots
  • 4 sprigs fresh coriander roots only
  • 2 stalks fresh lemongrass white part only
  • 20 g fresh galangal (lengkuas)
  • ½ kaffir lime zest only
  • 10 g shrimp paste (belacan)
  • 10 g salt
  • 80 g cooking oil

Wartości odżywcze
na 1 jar
Kalorie
1258 kcal / 5263 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
92 g
Węglowodany
105 g
Błonnik
36 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
4047 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy