Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g spring onions, roughly chopped
- 15 g fresh ginger root, sliced (2 mm)
- 1 ½ garlic cloves
- 60 g carrots, cut in pieces
- 50 g celery stalk, cut in pieces
- 20 g oil
-
200
g beef mince
lub 200 g pork mince - 1 tbsp fermented soybeans (opcjonalnie)
- ½ - 1 tsp ground Sichuan pepper
- 25 g light soy sauce
- 15 g Shaoxing rice wine
- 400 g canned tomatoes
- ½ - ¾ tsp chicken stock paste
- 20 - 25 g Chinese chilli oil, with fried chilli, plus extra for drizzling
- 1 tbsp brown sugar
- 20 g tahini
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 160 g spaghetti pasta
- water, for cooking pasta
- ½ tsp baking soda
- peanuts, roasted, unsalted, to garnish
- spring onions, sliced (1 mm), for garnishing
- sesame oil, toasted, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3468.1 kJ / 828.9 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 83.3 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1718.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 min
Korean bao beef sliders
2 godz. 10 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Smoked Salmon Lemon Pasta Second Bowl
35 min
Bibimbap burrito
45 min
Fragrant Chicken Curry (Metric)
1h
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 min