Urządzenia i Akcesoria
Kimchi risotto
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 portions
Składniki
-
Parmesan cheese cut in pieces20 g
-
garlic clove1
-
leek sliced40 g
-
kimchi cut in pieces80 g
-
onion halved50 g
-
oil20 g
-
bacon cubes (opcjonalnie) (1-2 cm)75 g
-
risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio)160 g
-
water390 g
-
light soy sauce20 g
-
sugar1 tsp
-
½ chicken stock cube (for 0.5 l), (see Variation)chicken stock paste½ tsp
-
salt¼ tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
butter15 g
-
spring onions sliced, for garnishing
-
sesame seeds, any colour for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
920.2 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
2178.3 kJ /
520.7 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
74.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fusion Kitchen
14 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Vietnamese Chicken Pho
1 godz. 10 min
Spinach and Paneer Curry (Diabetes)
Brak ocen
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 min
Miso carbonara udon
25 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min
Braised pork belly
55 min
Risotto verde (TM7/TM6)
30 min
Ginger Pork
25 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min