Kimchi risotto

Kimchi risotto

3.8 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces
    20 g
  • garlic clove
    1
  • leek sliced
    40 g
  • kimchi cut in pieces
    80 g
  • onion halved
    50 g
  • oil
    20 g
  • bacon cubes (opcjonalnie) (1-2 cm)
    75 g
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio)
    160 g
  • water
    390 g
  • light soy sauce
    20 g
  • sugar
    1 tsp
  • chicken stock paste
    ½ tsp
    ½ chicken stock cube (for 0.5 l), (see Variation)
  • salt
    ¼ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • butter
    15 g
  • spring onions sliced, for garnishing
  • sesame seeds, any colour for sprinkling

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 920.2 mg
Białko 11.2 g
Kalorie 2178.3 kJ / 520.7 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 74.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...