Kimchi risotto
TM6 TM5 TM31

Kimchi risotto

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 20 g Parmesan cheese, cut in pieces
  • 1 garlic clove
  • 40 g leek, sliced
  • 80 g kimchi, cut in pieces
  • 50 g onion, halved
  • 20 g oil
  • 75 g bacon cubes (1-2 cm) (opcjonalnie)
  • 160 g risotto rice, e.g Canaroli, Arborio
  • 390 g water
  • 20 g light soy sauce
  • 1 tsp sugar
  • ½ tsp chicken stock paste
    lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l) (see Variation)
  • ¼ tsp salt
  • ¼ tsp ground white pepper
  • 15 g butter
  • spring onions, sliced, for garnishing
  • sesame seeds, any colour, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2178.3 kJ / 520.7 kcal
Białko
11.2 g
Węglowodany
74.6 g
Tłuszcz
19.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
2.2 g
Sód
920.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy