Urządzenia i Akcesoria
Scrambled Tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 portions
Składniki
-
water80 g
-
fresh shiitake mushrooms cut in slices2
-
carrots shredded40 g
-
celery shredded½ stalk
-
ground turmeric1 tsp
-
firm bean curds (taukwa) (approx. 2 blocks), mashed300 g
-
3-booster powder (see tip)2 tbsp
-
Japanese soy sauce (shoyu)1 tbsp
-
rock salt adjust to taste1 pinch
-
cold pressed sesame oil2 tbsp
-
lettuce leaves10
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
510 kJ /
122 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Everyday Vegan
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Lemongrass Tempeh
1 godz. 15 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Tofu stew
30 min
Tofu scramble
25 min
Tofu Balls
35 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Celery and Cashew Nuts
20 min
Steamed Tofu
30 min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Green Beans with Peanuts
15 min
Lemongrass, mint and ginger tea
10 min
Spiced matcha latte
10 min