Scrambled Tofu

Scrambled Tofu

3.8 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 portions

Składniki

  • water
    80 g
  • fresh shiitake mushrooms cut in slices
    2
  • carrots shredded
    40 g
  • celery shredded
    ½ stalk
  • ground turmeric
    1 tsp
  • firm bean curds (taukwa) (approx. 2 blocks), mashed
    300 g
  • 3-booster powder (see tip)
    2 tbsp
  • Japanese soy sauce (shoyu)
    1 tbsp
  • rock salt adjust to taste
    1 pinch
  • cold pressed sesame oil
    2 tbsp
  • lettuce leaves
    10

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 510 kJ / 122 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...