Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g water
- 2 fresh shiitake mushrooms, cut in slices
- 40 g carrots, shredded
- ½ stalk celery, shredded
- 1 tsp ground turmeric
- 300 g firm bean curds (taukwa) (approx. 2 blocks), mashed
- 2 tbsp 3-booster powder (see tip)
- 1 tbsp Japanese soy sauce (shoyu)
- 1 pinch rock salt, adjust to taste
- 2 tbsp cold pressed sesame oil
- 10 lettuce leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Tofu stew
30min
Tofu Balls
35 Min
Steamed Oyster Mushrooms
25 min
Lemongrass Tempeh
1h 15 min
Umami Soup
1h 20 min
Asian vegetable soup with tofu
1h 30min
Soy goulash with dumplings
1h 25min
Steamed Tofu
30min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Tofu scramble
25 min