Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten free pastry
- 160 g butter, unsalted, chilled, plus extra for greasing
- 140 g rice flour
- 160 g cornflour (starch), plus extra for dusting
- ¼ tsp fine salt
- 2 tsp xanthan gum (optional)
- 1 egg
- 1 tsp vinegar
- 40 g water, chilled
Chicken and pear filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek, white part only, cut into pieces
- 50 g butter, unsalted
- 600 g chicken meat, skinless, boneless, cut into cubes (3 cm) (see tip)
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ tsp black pepper, freshly ground
- 50 g water
- 2 - 3 tbsp cornflour (starch)
-
1
tbsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 50 g white wine
- 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, core removed and cut into cubes (2 cm)
- 50 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2386 kJ / 568 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meatballs with tomato sauce
45 Min
Steamed Thai-style fish cakes
45 Min
Quick fruit sorbet
10 Min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45 Min
Individual Pineapple Cheesecakes
3h 50min
Quiche Lorraine
50 Min
Chocolate cake
45 Min
Avocado mayonnaise
15 Min
Beef burgers with cheese filling
40 Min
Pitta bread
2h
Apple tart
1 Std.
Chocolate cake
45 Min