
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gluten free pastry
- 160 g butter, unsalted chilled, plus extra for greasing
- 140 g rice flour
- 160 g cornflour (starch) plus extra for dusting
- ¼ tsp fine salt
- 2 tsp xanthan gum (optional)
- 1 egg
- 1 tsp vinegar
- 40 g water chilled
Chicken and pear filling
- 2 garlic cloves
- 1 leek white part only, cut into pieces
- 50 g butter, unsalted
- 600 g chicken meat, skinless, boneless cut into cubes (3 cm) (see tip)
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
- ½ tsp black pepper, freshly ground
- 50 g water
- 2 - 3 tbsp cornflour (starch)
-
1
tbsp vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 50 g white wine
- 150 g pear (approx. 1 pear), peeled, core removed and cut into cubes (2 cm)
- 50 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kcal / 2386 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Błonnik
- 1.5 g