
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese cut into pieces (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g water
- 330 g ajvar (see tip)
- 100 g cream
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp fine salt
- 400 g short dried pasta e.g. fusilli, penne, macaroni etc.
- 200 g leek cut into rings (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 668 kcal / 2794 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 103 g
- Błonnik
- 12 g