Skolebrød (panini norvegesi)

Skolebrød (panini norvegesi)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 pezzi

Składniki

Impasto
  • 50 g di burro + q.b.
  • 250 g di latte intero
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 400 g di farina tipo 0
  • 50 g di zucchero
  • 2 g di sale
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
  • 250 g di acqua
Crema pasticcera
  • 125 g di latte intero
  • 2 tuorli
  • 50 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 125 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
  • 50 g di zucchero a velo
  • 20 g di acqua calda (non bollente)
  • 40 g di cocco disidratato grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 89.9 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1147.5 kJ / 274.3 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...