Pane alla banana e nocciole
TM6 TM5

Pane alla banana e nocciole

3.9 (13 ocen)

Składniki

  • olio di cocco q.b.
  • 250 g di banane molto mature, sbucciate e a pezzi
  • 25 g di burro morbido
  • 100 g di latte
    lub 100 g di bevanda vegetale, qualsiasi tipo (mandorle, avena, soia, nocciole, ecc.)
  • 50 g di zucchero + q.b.
  • 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
  • 400 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 5 g di sale
  • 100 g di nocciole tostate
  • 70 g di banana chips disidratate
  • 200 g di cioccolato gianduia a pezzi
    lub 200 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 1 uovo medio (60 g circa)
  • 20 g di latte
    lub 20 g di bevanda vegetale, qualsiasi tipo (mandorla, soia, riso, nocciola, ecc.)
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
864 kJ / 207 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2 g
Sód
87 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy