Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole

Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 100 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 uova i tuorli e gli albumi separati
  • 250 g di ricotta fresca ben scolata
  • 60 g di panna (30-40% di grassi)
  • 50 g di frumina
  • 1000 g di acqua
Coulis di fragole
  • 125 g di fragole pulite e a pezzi + q.b. per guarnire, a fettine
  • 30 g di acqua
  • ½ cucchiaio di succo di limone spremuto fresco
  • 50 g di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 62.1 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1038.2 kJ / 248.2 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...