Mini capresi con gelée al pomodoro

Mini capresi con gelée al pomodoro

4.5 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 pezzi

Składniki

Gelée di pomodoro
  • 300 g di pomodori spellati e senza semi, a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 rametto di origano fresco (opcjonalnie)
    1 pizzico di origano secco
  • 1 g di agar agar sciolto in 2 cucchiai di acqua fredda
  • 5 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
  • 15 g olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 250 g di mozzarella in bocconcini, a fette (0.5 cm di spessore)
  • 8 fette di pane bianco per tramezzini
  • 24 foglie di basilico fresche lavate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 62.7 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 226.8 kJ / 54.2 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...