Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 110 g di acqua
-
20
g di lievito madre di segale
lub 2 g di lievito di birra fresco - 90 g di farina di segale
Impasto
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1740 g di acqua (di cui 240 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 210 g di farina di segale
- 230 g di farina tipo 1 forte (almeno W300)
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 8 g di sale
- 1 ½ cucchiaino di semi di finocchio
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 7648 kJ / 1893 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 372 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 31.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muhammara (di Lorenzo Biagiarelli)
10 min
Kakuni
4h 30 min
Manakish (pane za'atar) con creme e salse
2u. 40min
Cheese naan (vegan)
2h 30 min
Pane in padella
18h
Insalata di cetriolo alla tailandese
15min
Terrina di maiale e pollo al foie gras con chutney di fichi al Porto
10 Std. 30 Min
Pane di patate e noci
21h
Napa Kimchi
86 Std.
Bussolai di Burano
2h
Babaganoush
40min
Torta di mele con meringata e crumble (vegan)
1h 45min