Vellutata di gambi di verdure

Vellutata di gambi di verdure

4.4 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 - 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 60 g di porro la parte verde
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di cavolfiori (gambi e foglie), a pezzi
  • 300 g di broccoli (gambi e foglie), a pezzi
  • 700 g di acqua
  • 20 g di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di pane di segale a tocchetti
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 239.9 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 959 kJ / 229.3 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...