Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- 120 g caster sugar
- 5 eggs, room temperature
- 1 tsp natural vanilla extract
- 120 g self-raising flour
Chocolate icing
- 220 g pure icing sugar
- 20 g cocoa powder
- 100 g milk
Assembly
- 200 g pouring (whipping) cream
- 120 g desiccated coconut
- 6 - 8 tbsp jam, of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2114.2 kJ / 505.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 244.4 mg
Alternatywne przepisy
Boston Bun
2sa 45 dk
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1h 55 min
Mini lemon curd tarts
2h 20min
Apple and cinnamon hot cross buns
2h 20min
Tropical upside down pineapple cake
1 Std. 10 Min
Spiced fruit loaf
2 Std. 30 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Mini chocolate cakes
50 Min
Soft cinnamon doughnuts
50 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15 min
Cinnamon buns
3h 5 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min