
Urządzenia i Akcesoria
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 portions
Składniki
Choux puffs
-
water250 g
-
salt1 pinch
-
salted butter cut into pieces120 g
-
potato starch70 g
-
white rice flour (see Tips)90 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
eggs4
Swiss meringue
-
white sugar100 g
-
egg whites2
-
lemon juice1 tsp
-
vanilla bean split into halves lengthways and seeds scraped½ tsp
-
salt1 pinch
-
natural pink food colouring (optional)1 - 2 drops
-
pure icing sugar for dusting
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
74.3 kcal /
310.7 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
50.2 mg