Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g shelled unsalted pistachio nuts
Cocoa-coconut cake base
- vegetable oil, for greasing
- 110 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g Chocolate Ripple biscuits™
- 50 g desiccated coconut
Chocolate mousse
- chilled water, for soaking
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 600 g milk chocolate, broken into pieces
- 700 g pouring (whipping) cream
- 180 g Irish cream liqueur
Mirror glaze
- chilled water, for soaking
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 350 g white chocolate, broken into pieces
- 150 g water, room temperature
- 300 g white sugar
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 - 2 teaspoons food colouring (red - see Tips)
- macarons of choice, for decorating (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3097.2 kJ / 737.4 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Chocolate caramel bars
1 godz. 40 min
Choux pastry
2h
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 Std. 10 Min
Berry mousse
5 Std.
Golden baklava
25 Std. 25 Min
Chocolate pudding
6 Std. 30 Min
Vanilla bean marshmallows
2sa 15 dk
Italian Easter bread
3h 50 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Crème caramels
7h 45 phút
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27sa