Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 20 g shelled unsalted pistachio nuts
Cocoa-coconut cake base
- vegetable oil, for greasing
- 110 g unsalted butter, cut into pieces
- 200 g Chocolate Ripple biscuits™
- 50 g desiccated coconut
Chocolate mousse
- chilled water, for soaking
- 3 titanium strength gelatine leaves
- 600 g milk chocolate, broken into pieces
- 700 g pouring (whipping) cream
- 180 g Irish cream liqueur
Mirror glaze
- chilled water, for soaking
- 4 titanium strength gelatine leaves
- 350 g white chocolate, broken into pieces
- 150 g water, room temperature
- 300 g white sugar
- 200 g sweetened condensed milk
- 1 - 2 teaspoons food colouring (red - see Tips)
- macarons of choice, for decorating (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3097.2 kJ / 737.4 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate volcanos
55 Min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Cookies and cream ice cream with brown sugar biscuit bowls
7h 5min
Profiteroles
2h
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1h 30min
Strawberry champagne cake
3h 10 min
Neapolitan ice cream cake
21 Std. 10 Min
Royal icing (sugar glaze)
5 Min
Quatre quarts cake (four fourths cake)
1 Std.
Chocolate truffle cake
2h 15min