Mirror glaze cake

Mirror glaze cake

3.9 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 55 min
16 portions

Składniki

  • shelled unsalted pistachio nuts
    10 - 20 g
Cocoa-coconut cake base
  • vegetable oil for greasing
  • unsalted butter cut into pieces
    110 g
  • Chocolate Ripple biscuits™
    200 g
  • desiccated coconut
    50 g
Chocolate mousse
  • titanium strength gelatine leaves
    3
  • chilled water for soaking
  • milk chocolate broken into pieces
    600 g
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    700 g
  • Irish cream liqueur
    180 g
Mirror glaze
  • titanium strength gelatine leaves
    4
  • chilled water for soaking
  • white chocolate broken into pieces
    350 g
  • water room temperature
    150 g
  • white sugar
    300 g
  • sweetened condensed milk
    200 g
  • food colouring (red - see Tips)
    1 - 2 teaspoons
  • macarons of choice, for decorating (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 737.4 kcal / 3097.2 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 48.8 g
Węglowodany 70.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 30.5 g
Sód 115.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...