Cookidoo 10th Anniversary Cake

5.0 5 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 4 godz.
32 portions

Składniki

Sponge
  • butter to grease
  • plain flour to flour
  • eggs
    16
  • white sugar
    480 g
  • natural vanilla extract
    4 tsp
  • plain flour
    480 g
  • baking powder
    2 tsp
  • sea salt
    4 pinches
Cream mixture
  • mascarpone cheese
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    600 g
  • icing sugar
    80 g
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • mascarpone cheese
    250 g
To assemble
  • jam of choice
    300 g
  • fresh mixed berries of choice, to decorate
  • fresh mint leaves only, to decorate

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 303.3 kcal / 1269 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 14.7 g
Węglowodany 36.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 139 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...