Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- plain flour, to flour
- 16 eggs
- 480 g white sugar
- 4 tsp natural vanilla extract
- 480 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 4 pinches sea salt
Cream mixture
- 250 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g mascarpone cheese
To assemble
- 300 g jam of choice
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 139 mg
Alternatywne przepisy
Boulangère potatoes
1 Std. 40 Min
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter)
168 Std. 35 Min
Brioche hot cross buns
2h 30min
Lemonade
5min
Banana bread
1 Std. 40 Min
Cheesecake
3u. 15min
No-cook jam
24sa 15 dk
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45min
Mixed veggie and cheddar egg muffins (6 months+)
30min
Toddler friendly granola bars (12 months)
30min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 Std. 30 Min
Only the best chocolate chip cookies ever
25min