Urządzenia i Akcesoria
Cookidoo 10th Anniversary cake
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 4 godz.
32 portions
Składniki
Sponge
-
butter to grease
-
plain flour plus extra to flour480 g
-
eggs16
-
white sugar480 g
-
natural vanilla extract4 tsp
-
baking powder2 tsp
-
sea salt4 pinches
Cream mixture
-
mascarpone cheese500 g
-
pouring (whipping) cream600 g
-
icing sugar80 g
-
natural vanilla extract2 tsp
To assemble
-
jam of choice300 g
-
fresh mixed berries of choice, to decorate
-
fresh mint leaves only, to decorate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
146.8 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1301.9 kJ /
311.2 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
36.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Macadamia chocolate cookies
45 min
Boiled Long Pasta
20 min
Cooking Long Pasta
Brak ocen
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45 min
Brioche Burger Buns
4 godz.
Cheat's Kaiser rolls
2 godz. 30 min
Avocado & lime soft serve ice-cream
5 min
Waffles
25 min
Chai latte parfait
29 godz. 5 min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1 godz. 20 min
Mini herb and garlic pull apart bread
1 godz. 35 min
Cheese and bacon rolls
2 godz.