Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- butter, to grease
- plain flour, to flour
- 16 eggs
- 480 g white sugar
- 4 tsp natural vanilla extract
- 480 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- 4 pinches sea salt
Cream mixture
- 250 g mascarpone cheese
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 250 g mascarpone cheese
To assemble
- 300 g jam of choice
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 139 mg
Alternatywne przepisy
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Fattoush with grilled haloumi
Brak ocen
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51 Std. 35 Min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 Std. 20 Min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 Min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 Min
Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)
1 Std. 35 Min
Neapolitan pizza
1 godz. 30 min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter, TM6)
55 Min
Pea Pesto with Ricotta
10 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std. 40 Min
Lemon glaze madeleines
24sa 30 dk