Strawberry champagne cake
TM6 TM5 TM31

Strawberry champagne cake

3.5 ( 2 oceny )

Składniki

Strawberry and champagne jam

  • 1 lemon zest only, no white pith
  • 20 g freshly squeezed lemon juice
  • 270 g strawberries (over-ripe strawberries are preferred)
  • 100 g white sugar
  • 100 g champagne

Roasted strawberries

  • 500 g strawberries hulled and cut into halves
  • 75 g champagne
  • 10 g caster sugar

Sponge

  • butter to grease
  • ½ tsp bicarbonate of soda
  • 1 tsp cream of tartar
  • 80 g cornflour
  • 30 g plain flour
  • 130 g caster sugar
  • 4 eggs separated, room temperature
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 2 tbsp hot water
  • 300 g pouring (whipping) cream (see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
234.8 kcal / 986.1 kJ
Białko
3.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
32.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
92 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy