Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g milk
- 6 egg yolks
- 200 g white sugar
- 40 g cornflour or plain flour
- 3 pieces lemon peel, no white pith
- raw sugar, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 936.9 kJ / 223.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 59.1 mg
Alternatywne przepisy
Crème pâtissière
15 min
Kaiserschmarrn (sweet raisin pancake)
25 min
Bucatini amatriciana
45 min
Floating islands
1h
Panna cotta
6h 15min
Plum Clafoutis (TM5)
1 godz. 15 min
Sable choux with lime ganache
26 godz.
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Yoghurt and white chocolate ganache (Mark Best)
5h 30 min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15 min
Souffle pancakes with berries
40 min