Urządzenia i Akcesoria
Portuguese-style crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 portions
Składniki
-
milk1000 g
-
egg yolks6
-
white sugar200 g
-
cornflour or plain flour40 g
-
lemon peel no white pith3 pieces
-
raw sugar to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
59.1 mg
Białko
6 g
Kalorie
936.9 kJ /
223.9 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake
3 godz. 15 min
Strawberry champagne cake
3 godz. 10 min
Cheesecake with meringue topping
3 godz. 30 min
Salted Caramel Ice Cream
14 godz.
Nectarine and lemon mascarpone tarts (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Mulled cider sorbet
5 godz. 15 min
Salted caramel and chocolate cake
1 godz. 45 min
Quince tart
1 godz. 10 min
Hazelnut caramel bonbons (TM6)
2 godz. 30 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Jelebi
25 godz.