Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchteln
- 220 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 180 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 330 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 egg yolks
- 1 pinch sea salt
- 1 lemon, zest only, no white pith
- oil, to grease
- 12 tbsp jam (approx. 200 g - see Tips)
Vanilla custard
- 250 g milk
- 250 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 1 - 2 tbsp rum, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g cornflour
- 50 g caster sugar
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1859.1 kJ / 444.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 50.1 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25u. 20min
Classic Polish 'tort'
2小时 25 分钟
Balinese Betutu chicken
5h 35 min
Caramel peach brioche
2h 15min
Choux pastry
2h
Crème pâtissière
15min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50min
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Chocolate miso eclairs
1hod. 45min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min