Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchteln
- 220 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 180 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 330 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 egg yolks
- 1 pinch sea salt
- 1 lemon, zest only, no white pith
- oil, to grease
- 12 tbsp jam (approx. 200 g - see Tips)
Vanilla custard
- 250 g milk
- 250 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 1 - 2 tbsp rum, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g cornflour
- 50 g caster sugar
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1859.1 kJ / 444.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 50.1 mg
Alternatywne przepisy
Placki (Thermomix® Cutter)
35 Min
Italian sausages
40min
Mocha eggnog easter bake
1 Std. 30 Min
Italian Easter bread
3h 50min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Peach and cardamom pie
1h 35min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25min
Pizza in Bianco
1 Std. 20 Min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4sa 40 dk
Chocolate lava pudding
40min
Edna's lemon curd tea cakes
30min