Urządzenia i Akcesoria
Tort Czarny Las
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji
Składniki
-
4 jajka
-
100 g cukru
-
100 g mąki pszennej najlepiej przesianej
-
20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego, najlepiej przesianego20 g kakao naturalnego, niesłodzonego najlepiej przesianego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
60 g cukru pudru
-
1 ½ opakowania gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao (150 g)
-
1 słoik wiśni amarena, w syropie bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
64.6 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
2398.8 kJ /
573.3 kcal
Tłuszcz
33.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Węglowodany
60.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem kokosowy
15 min
Tort
3 godz. 10 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.