Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jajka
- 100 g cukru
- 100 g mąki pszennej, najlepiej przesianej
-
20
g kakao naturalnego, niesłodzonego, najlepiej przesianego
lub 20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego, najlepiej przesianego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 60 g cukru pudru
- 1 ½ opakowania gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao (150 g)
- 1 słoik wiśni amarena, w syropie, bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2398.8 kJ / 573.3 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 33.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 64.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min
Biszkopt kakaowy
4h
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Tort Marysieńka
9u. 30min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48u.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48u.
Biszkopt czekoladowy
4h
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 Min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48u.
Wuzetka (W-Z)
9u. 20min
Tort
3 Std. 10 Min