
Urządzenia i Akcesoria
Tort Czarny Las
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji
Składniki
-
jajka4
-
cukru100 g
-
mąki pszennej najlepiej przesianej100 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego najlepiej przesianego20 g
-
proszku do pieczenia (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
cukru pudru60 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao (150 g)1 ½ opakowania
-
wiśni amarena, w syropie bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g)1 słoik
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
573.3 kcal /
2398.8 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
33.9 g
Węglowodany
60.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Sód
64.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 Min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Krem malinowy
30 Min
Tort
3 Std. 10 Min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 Std.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 Std.
Biszkopt kakaowy
4 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.