Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les spaghetti
- 400 g de farine de blé
- 4 œufs
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
La sauce carbonara
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 40 g de pecorino
- 40 g d'échalotes
- 150 g de lardons
- 20 g d'huile d'olive
- 1200 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2528 kJ / 604 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1 Std.
Riz cantonais
30 Min
Magret de canard aux pommes et blé
1h 5min
Bœuf mijoté aux champignons
5 Std. 20 Min
Fondant au chocolat et piment d'Espelette
40 Min
Linguine alle vongole
45 Min
Purée mousseline
40 Min
Spaghetti carbonara express
25 Min
Avocat avec œuf et tartare de saumon
45 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Rôti de porc à la moutarde et légumes d'automne
1 Std. 10 Min
Sorbet au melon
10 min